A A+ A++

Eksperci proponują, żeby dążenie do ograniczenia spożycia mięsa o 30 proc. w Anglii polegało m.in. na wpajaniu określonych zachowań i zastępowaniu mięsa alternatywnymi, roślinnymi produktami. Niektórzy uważają jednak, że są to zbyt “łagodne” bodźce i potrzeba odważniejszych zmian. Przykładowo Marco Springmann z Uniwersytetu Oksfordzkiego, cytowany przez “The Guardian”, zaznacza, że: “nauka behawioralna sugeruje, że ukierunkowane zmiany w diecie prawdopodobnie nie będą możliwe do osiągnięcia bez kompleksowych środków, w tym zachęt i podatków”.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSzansa dla chcących rozwinąć umiejętności artystyczne
Następny artykułDroga wojewódzka zatarasowana przez powalone drzewa. Wiele osób nie ma prądu [FOTO]