A A+ A++

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: 45 min.

Składniki:

  • 500 ml Mleczka kokosowego 16-19 % House of Asia DeCare
  • 2 łyżeczki Aagaru QF
  • 4 łyżki Pulpy z mango QF
  • 40 g cukru
  • 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • Skórka z limonki starta
  • 2 łyżeczki agar agar
  • 4 listki świeżej miętę

 

  1. Sposób przygotowania:
    Agar-agar rozpuść w mleku kokosowym cały czas mieszając. Całość delikatnie podgrzej (nie gotuj!). Następnie dodaj wanilię oraz cukier. Całość doprowadź do wrzenia gotuj przez 1 minutę. Zdejmij garnek z ognia.
  2. W międzyczasie silikonową formę do panna cotty posmaruj olejem. Dzięki temu gotowy deser łatwo wyjmiesz z foremki.
  3. Rozlej masę do foremek i wstaw do lodówki na minimum 60 minut, aż całość zastygnie.
  4. Panna Cottę wyjmij z foremek i podawaj z sosem mango i świeżą mięta.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp
Poprzedni artykułSpóźnione pożegnanie? Nastąpił koniec kultowej przeglądarki internetowej na Windows 10
Następny artykułNiemiecki sąd skazał 51-latka za negowanie Holokaustu