Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 45 min.
Składniki:
- 500 ml Mleczka kokosowego 16-19 % House of Asia DeCare
- 2 łyżeczki Aagaru QF
- 4 łyżki Pulpy z mango QF
- 40 g cukru
- 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- Skórka z limonki starta
- 2 łyżeczki agar agar
- 4 listki świeżej miętę
- Sposób przygotowania:
Agar-agar rozpuść w mleku kokosowym cały czas mieszając. Całość delikatnie podgrzej (nie gotuj!). Następnie dodaj wanilię oraz cukier. Całość doprowadź do wrzenia gotuj przez 1 minutę. Zdejmij garnek z ognia. - W międzyczasie silikonową formę do panna cotty posmaruj olejem. Dzięki temu gotowy deser łatwo wyjmiesz z foremki.
- Rozlej masę do foremek i wstaw do lodówki na minimum 60 minut, aż całość zastygnie.
- Panna Cottę wyjmij z foremek i podawaj z sosem mango i świeżą mięta.
Oryginalne źródło: ZOBACZ