A A+ A++

Ontbijtkoek, znane też pod nazwą peperkoek (ciasto pieprzowe) można uznać za holenderską wersję piernika. To wyjątkowe ciasto przyrządzane jest z mąki żytniej, mleka, miodu, melasy, cukru brązowego i korzennych przypraw, takich jak cynamon, kardamon, goździki, gałka muszkatołowa, anyż i pieprz. Czasem do ciasta dodaje się też rodzynki, kandyzowane owoce, orzechy i jabłka.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułW drodze do sacrum… Kościoły i kapliczki w Polsce
Następny artykułNarodowe Czytanie „Ballad i romansów” Adama Mickiewicza przy świetle lamp naftowych