A A+ A++

Głównym celem konkursu jest wyłonienie Najlepszego Producenta Wiejskiej Kiełbasy, którego profil produkcji obejmuje przede wszystkim wyroby z mięsa wieprzowego oraz promowanie i upowszechnianie tradycyjnych, lokalnych wyrobów wędliniarskich, wytworzonych w małych gospodarstwach prowadzących Rolniczy Handel Detaliczny lub Działalność Marginalną Lokalną Ograniczoną.

Zgłoszenia można nadsyłać jeszcze do 26 lutego. Potem nastąpi ocena wyrobów i rozstrzygnięcie konkursu, co zaplanowano 23 marca. Oficjalnie laureatów poznamy 3 dni później.

– Jesteśmy zagłębiem trzody chlewnej w województwie łódzkim, więc mam nadzieję, że i tu powstają doskonałe, bo tradycyjne wyroby garmażeryjne – zachęca do udziału w konkursie Starosta Powiatu Piotrkowskiego Piotr Wojtysiak na stronach internetowych Starostwa.

Więcej o konkursie na stronie www.lodr-bratoszewice.pl.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPismo dotyczące osób prowadzących gospodarstwo rolne.
Następny artykułCzy asfalt zastąpi kostkę? Znamy odpowiedź drogowców w sprawie ul. Wileńskiej i stanowisko konserwatora zabytków