A A+ A++

Jedną z głównych funkcji multicookera jest gotowanie pod ciśnieniem. Umożliwia ona znacznie skrócenie czasu przygotowywanych potraw. Tak naprawdę nie ma dania, którego nie można by było przygotować w Instant Pot. Soczyste mięsa i ryby, gulasze, sosy, leczo, curry, risotto, chili con carne, hummus… Urządzenie przyda się także do ugotowania jajek czy ziemniaków. W kilka minut przygotujesz też kaszę albo ryż na sypko. Tradycyjne polskie zupy, których przygotowanie zajmuje nieraz wiele godzin, zrobisz w około 30-40 minut. Chcąc ugotować suchą fasolę czy ciecierzycę, nie musisz ich wcześniej namaczać na całą noc. To także znacznie skróci czas przyrządzania posiłków i ułatwia pracę.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułHPE w drodze do neutralności klimatycznej
Następny artykułZgłoszenie P. Ewy Ziółkowskiej – Dygas z dn. 05.08.2022r. – budowa wewnętrznej instalacji gazowej w budynku mieszkalnym jednorodzinnym wraz z odcinkiem ziemnym instalacji na działce o nr. ewid. 72/4 (obręb 0150– Janiszpol, arkusz 153), położonej w Radomiu przy ul. Wiertniczej.