A A+ A++

Noże kuchenne to podstawa w każdej kuchni, tej profesjonalnej i tej domowej. Na co zwrócić uwagę przy wyborze swojego zestawu?

Komplet noży kuchennych na lata

Noże kuchenne powinny posiadać szereg sprawdzonych cech. Przede wszystkim należy zwrócić uwagę na ostrość noża. W trakcie krojenia warzyw czy mięsa ostrze powinno przy minimalnym wysiłku gładko kroić produkt. Drugim koniecznym warunkiem jest wytrzymałość rękojeści i ostrza. Nóż wykorzystywany w kuchni do różnych czynności, powinien być odporny na odkształcenia oraz uderzenia. Ważne jest też bezpieczeństwo i komfort użytkowania. Możliwość mycia noży w zmywarce jest teraz także ważnym wyznacznikiem wyboru.

Ostre noże do gotowania z przyjemnością

Spośród mnóstwa zestawów noży do kuchni, najwiekszą estymą cieszą się noże japońskie. Są doskonałą propozycją zarówno dla zawodowego szefa kuchni jaki i dla amatorów dążących do perfekcji. Nóż kuchenny musi odznaczać się perfekcją i solidnością wykonania. Dlatego od ponad 10 lat oferujemy noże pochodzące z japońskich manufaktur, wykonane przez mistrzów rzemiosła. Z Japonii pochodzą także takie produkty jak osełki czy akcesoria do kuchni.

Nóż szefa kuchni, wykuty ze stali nierdzewnej, pozwoli Ci wnieść swoją kuchnię na wyższy poziom. W poniższej kategorii znajdziesz noże charakteryzujące się unikatowym designem i dbałością o ogromną wygodę pracy. Dostępne w szerokiej gamie kolorystycznej, pozwolą Ci znaleźć nóż dla siebie.

Nóż szefa kuchni – który do jakiej pracy?

W zależności od tego, czy szukasz noża do filetowania, czy też do szybkiego krojenia owoców i jarzyn, podsuwamy Ci zupełnie różne propozycje. Prezentujemy zestawy noży specjalnie do przygotowywania sushi. W ofercie mamy także nóż Santoku, najbardziej uniwersalny z kuchennych noży. Sama nazwa oznacza po japońsku „trzy cnoty”, dzięki radzeniu sobie z mięsem, rybami oraz warzywami. Zamierzony efekt uzyskasz, krojąc w kostkę, siekając czy po prostu tnąc. W sprzedaży jest także japoński nóż Gyuto, tzw. nóż szefa kuchni, pierwotnie używany przy krojeniu wołowiny. Swoje zastosowanie znajduje w siekaniu, cięciu oraz operowaniu końcówką noża, dzięki czemu tworzysz w kuchni bez ograniczeń.

Wybór noży kuchennych – czym się kierować?

Zawsze boerz pod uwagę swoje potrzeby. Warto pamiętać, że dobre noże kuchenne to inwestycja na lata. Dlatego lepiej odłożyć większą kwotę i cieszyć się ostrze o doskonałej jakości. Nasze noże mają gwarancję wykonania japońskich sztukmistrzów. To noże, które pozwolą Ci rozwijać swoją pasję.

Krzesło drewniane vs. metalowe. Poznaj zalety i wady tych mebli

Krzesła do jadalni powinny być dobrane ze szczególną ostrożnością. Najczęściej mają one służyć latami, a jednocześnie…

Panele laminowane do kuchni jak dobrać?

Kuchnia jest pomieszczeniem szczególnym, które ma specjalne wymagania aranżacyjne, co nie znaczy, że trzeba się twardo trzymać…

Podłoga winylowa – co powinieneś o nich wiedzieć?

Wybór materiału na nawierzchnię podłogi może wielu osobom nastręczać sporo trudności. Rynek oferuje bowiem wiele wariantów,…

Maszyna do mycia podłóg – trafna inwestycja, czy niepotrzebny gadżet?

Żyjemy w czasach, w których maszyny do mycia podłóg są wciąż uważane za niezbyt potrzebny gadżet. Owszem, inaczej ocenia się…

Kiedy i jakie kontenery na gruz warto zamówić?

Planujesz remont, a może po prostu masz dużo gruzu, który chcesz wywieźć? Wtedy zapewne będą potrzebne Ci kontenery na gruz,…

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułCztery osoby zginęły w wypadku na drodze krajowej nr 5
Następny artykułDuża akcja wymierzona w grupę nielegalnie handlującą bronią i amunicją. CBŚP zatrzymało osiem osób