Sejmowa Komisja Zdrowia w czwartek rozpatrzyła informację Najwyższej Izby Kontroli o wynikach kontroli systemu kontroli bezpieczeństwa żywności w Polsce.
Wiceprezes NIK: Szereg mankamentów
Wiceprezes NIK Małgorzata Motylow, przedstawiając informację, podkreśliła, że przeprowadzane kontrole bezpieczeństwa żywności wykazały “szereg mankamentów organizacji tego systemu”. Zaznaczyła, że rekomendacje, które powstały po kontrolach, nie zostały zrealizowane.
Motylow zaznaczyła, że opracowany raport składa się z podsumowania dziewięciu kontroli przeprowadzonych w ostatnich sześciu latach oraz pięciu audytów przeprowadzonych w Polsce przez Komisję Europejską.
Dyrektor delegatury NIK w Łodzi Piotr Walczak przedstawił syntetyczną informację o raporcie. Wyjaśnił, że w ocenienie Izby główną przyczyną występowania problemów w bezpieczeństwie żywności i żywienia jest brak harmonijnego, spójnego i sk … czytaj dalej
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS