A A+ A++

Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania (ang. „European Day of Healthy Food and Cooking”) został zainicjowany w 2007 roku przez Komisarza Unii Europejskiej i Euro- Toques- organizację zrzeszającą szefów kuchni. Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia wśród najmłodszych (i nie tylko), dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków, informowanie o konsekwencjach złej diety.

W Zespole Szkół im. Władysława Łokietka w Lubaszczu tego dnia przygotowano akcję informacyjną w formie gazetki na holu szkolnym, a uczniowie, kształcący się w zawodzie kucharz z klasy IIa  pod opieką Pani Margarety Machnik-Król, przygotowali zdrowe przekąski, którymi przyszli kucharze pochwalili się i poczęstowali swoje koleżanki i kolegów oraz pracowników szkoły.

Zachęcamy do dbania o siebie i przygotowywanie własnych zdrowych posiłków. Pamiętajcie o właściwym śniadaniu!!!

Agnieszka Andrzejewska – Zespół Szkół w Lubaszczu

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNietypowy problem Dziurskiej. Nabawiła się go… podczas snu!
Następny artykułRobotyczne ramię naładuje autobusy elektryczne w 10 minut