A A+ A++

Panie: Edyta i Iwona z Koła Gospodyń Wiejskich w Jagninie (gmina Opatów) wraz z uczennicami Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Zespołu Szkół numer 1 w Opatowie gotowały domowe potrawy z wykorzystaniem składników pozyskanych z lokalnych, wiejskich gospodarstw.

Tradycyjny sposobem przyrządzono zupę pokrzywiankę, kluski z zasmażaną śmietaną i deser: kostki z kaszy manny z musem truskawkowym. 

Atrakcją był konkurs krojenia swojskiego makaronu na czas, który wygrały: Zuzia Domagała, Julita Zybała i Karolina Susfał z klasy 2. W nagrodę uczennice otrzymały książki kulinarne.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKurtyka: Celem rozmów z Czechami „znalezienie modus operandi”
Następny artykułKoronawirus. 4 nowe przypadki woj. warmińsko-mazurskim