Kawiarnie wymyślono w Austrii, restauracje we Francji, kioski z currywurst w Niemczech, puby na Wyspach, pizzerie we Włoszech, tapas bary w Hiszpanii, susharnie w Japonii, a hamburgerownie za oceanem. Nam przypadły w udziale bary mleczne. A ten jest po prostu olśniewający.
I nie ma co robić głupich min i przewracać oczami. To jest wiekopomny wkład w światową gastronomię, a Syrena Irena pokazuje, że z konceptu tego można wycisnąć jeszcze więcej i uczynić z traktowanego lekceważąco mleczaka lokal po prostu olśniewający. Znajdziemy tutaj wszystko, co kojarzy się z białą gastronomią, jednak wzbogacone o sznyt nowoczesności oraz kulinarne bogactwo, które dołożyli do polskiego stołu uchodźcy (a przede wszystkim – uchodźczynie) z płonącej wojną Ukrainy.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS