A A+ A++

Wystarczy 100 g owocu, żeby zaspokoić dzienne zapotrzebowanie na witaminę C. W melonie znajdziemy też mnóstwo witaminy A i składników odżywczych, które pobudzają trawienie. To cenne źródło magnezu, fluoru, potasu i niklu. Wybierając melony o pomarańczowej skórce, dostarczamy organizmowi sporej dawki beta karotenu, który chroni przed miażdżycą i niektórymi nowotworami, a także pozwala cieszyć się dobrym wzrokiem i na długo utrzymać opaleniznę na skórze.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZapraszamy na wieżę ratusza
Następny artykułMielec – najbardziej doświadczona specjalna strefa ekonomiczna w Polsce