A A+ A++

rozwiń

Nasiona są zdrowe. Te składniki robią z nich super foods

Po pierwsze nasiona to źródło cennego błonnika, którego często nie spożywamy w wystarczającej ilości. Eksperci zalecają go w dziennej dawce 25 gramów dla kobiet i 38 gramów dla mężczyzn, a zwykle do naszego organizmu trafia go znacznie mniej. Nasiona mogą świetnie uzupełnić te niedobory.

Dlaczego błonnik ma znaczenie? Spożywany w wystarczającej ilości może zmniejszyć ryzyko raka jelita grubego, wzbogacić mikrobiom jelitowy i pomóc zadbać o równowagę cukru we krwi. Ponadto są przyjazne dla alergików, bo do głównych alergenów zaliczają się tylko nasiona sezamu.


czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPowiat Chełmski wzmocni obronność podczas ćwiczeń DRAGON 24
Następny artykułPrezydent Materek wśród najlepszych