A A+ A++

Ciasto wyjmij z lodówki. Usuń skórę z fileta, wyjmij ości. Natrzyj rybę solą i pieprzem. Połóż ciasto na blasze, na której będziesz piec. Ciasto powinno być minimum dwa razy szersze i trochę dłuższe od fileta – jeśli tak nie jest, rozwałkuj je. Połóż łososia na środku ciasta, strona, z której usunąłeś skórę do góry. Rozprowadź pesto po całej powierzchni ryby. Zawiń brzegi ciasta do góry.

Odwróć cały pakunek z rybą tak, aby miejsce łączenia ciasta było na dole. Natnij ostrym nożem w kratkę lub według uznania. Posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez około 20-25 minut, do zarumienienia. Podawaj na ciepło.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułM-Sport nie zarabia
Następny artykułWypadek w Ujeździe. Ucierpiał 68-letni traktorzysta