Potrzebujemy: pół główki białej kapusty, dwie szklanki kapusty kiszonej, kawałek szynki drobiowej, kawałek kiełbasy z drobiu, pierś z indyka, kilka suszonych grzybów, kilka suszonych śliwek, olej, majeranek, ziarna jałowca, pieprz, sól. Szynkę, kiełbasę i pierś z indyka kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy wszystko na oleju. Kapusty siekamy. Grzyby moczymy w wodzie, siekamy, a wodę zostawiamy. Wszystkie składniki przekładamy do dużego garnka, dodajemy przyprawy, posiekane grzyby i wodę z moczenia ich oraz śliwki. Bigos dusimy, mieszając, co najmniej godzinę. Będzie świeży i smaczny.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS