A A+ A++

Potrzebujemy: pół główki białej kapusty, dwie szklanki kapusty kiszonej, kawałek szynki drobiowej, kawałek kiełbasy z drobiu, pierś z indyka, kilka suszonych grzybów, kilka suszonych śliwek, olej, majeranek, ziarna jałowca, pieprz, sól. Szynkę, kiełbasę i pierś z indyka kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy wszystko na oleju. Kapusty siekamy. Grzyby moczymy w wodzie, siekamy, a wodę zostawiamy. Wszystkie składniki przekładamy do dużego garnka, dodajemy przyprawy, posiekane grzyby i wodę z moczenia ich oraz śliwki. Bigos dusimy, mieszając, co najmniej godzinę. Będzie świeży i smaczny.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułLider kiboli oskarżony o kierowanie gangiem. “Razem z kibolami z Sosnowca walczył z ekipą Psycho Fans”
Następny artykuł“To możliwe tylko w tej telewizji”. Internauci komentują zachowanie Idy Nowakowskiej