A A+ A++

Trwałością przewyższają je jedynie garnki żeliwne, tworzone ze stopu żelaza z węglem. Są bardzo wytrzymałe i doskonale przewodzą ciepło, dzięki czemu świetnie nadają się do długotrwałego gotowania. Minusem jest ich stosunkowo duża waga, przez co trudno nimi operować. Nie pomaga również fakt, że na żeliwie o wiele łatwiej o przypalenie potraw – jedzenie szybko przywiera do powierzchni. Alternatywą są garnki marmurowe i granitowe, które cieszą się ostatnio ogromną popularnością. Są nie tylko wytrzymałe, ale również pozwalają na gotowanie bez tłuszczu, pod tym względem dorównują nawet naczyniom ze specjalnymi powłokami zapobiegającymi przywieraniu. Do tego są odporne na ścieranie.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNapięte relacje Włochy – Watykan. Kościół przeciw ustawie o homofobii i transfobii
Następny artykułWizyta Wicepremiera Jacka Sasina i przekazanie czeku na budowę krytej pływalnii