A A+ A++

Joanna Przetakiewicz udostępniła na swoim profilu na Instagramie nagranie, na którym widzimy jak jej partner Rinke Rooyens przygotowuje kolację. I nie są to kanapki, a szparagi z sosem holenderskim! “Przez żołądek do serca. Czy Twój mężczyzna też gotuje? My kobiety kochamy takich najbardziej! Sos holenderski zrobiony przez prawdziwego Holendra” – napisała. Następnie w poście podała gramaturę i przepis.

“Żółtka ubić na puszysto z dodatkiem soku z cytryny, soli i pieprzu (można ubijać na parze). Wciąż ubijając, stopniowo dodawać rozpuszczone i gorące masło. Sos powinien być gęsty i puszysty o konsystencji majonezu” – czytamy. Następnie sos polewa się na ugotowane szparagi i jajko sadzone.

Sos holenderski świetnie sprawdzi się również jako dodatek do jajek po benedyktyńsku, młodych warzyw i gotowanych ryb. Jego aksamitna konsystencja i delikatny smak podkreśli i wzbogaci każde danie. Zazwyczaj w skład sosu wchodzi również białe wino.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł100-lecie urodzin św. Jana Pawła II – konkurs rysunkowy i fotograficzny
Następny artykułRurociąg Pomorski – rusza drugi etap prac terenowych