A A+ A++

Jeż, którego nie tak dawno znalazła weterynarz Ewa Szlachcic ważył zaledwie 260 gramów. 

Szansa dla jeża wzrasta, że da radę przeżyć zimę, kiedy ma około kilograma o tej porze roku. Wtedy dorosły jeż ma szanse nabrać jeszcze tłuszczyku i przezimować. Natomiast takie malutkie jeżyki są skazane na zagładę – podkreśla weterynarz Ewa Szlachcic.

Utrzymanie dużej liczby jeży to naprawdę duże koszty, tłumaczy Katarzyna Szakowska z wrocławskiej Ekostraży.

Miesięczny koszt utrzymania to 17 tys. zł. I są to pieniądze przeznaczone wyłącznie na jedzenie – podkreśla Szakowska.

Do tego dochodzi jeszcze koszt leczenia. Organizacja prosi o finansowe wsparcie. W internecie prowadzona jest zbiórka pieniędzy dla jeży.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułAndrzej Bargiel o wyprawie na Mount Everest: Byłem przekonany, że się uda
Następny artykułByły zawodnik ZKN Sokół Zagórz na podium mistrzostw Polski! (ZDJĘCIA)