Jeż, którego nie tak dawno znalazła weterynarz Ewa Szlachcic ważył zaledwie 260 gramów.
Szansa dla jeża wzrasta, że da radę przeżyć zimę, kiedy ma około kilograma o tej porze roku. Wtedy dorosły jeż ma szanse nabrać jeszcze tłuszczyku i przezimować. Natomiast takie malutkie jeżyki są skazane na zagładę – podkreśla weterynarz Ewa Szlachcic.
Utrzymanie dużej liczby jeży to naprawdę duże koszty, tłumaczy Katarzyna Szakowska z wrocławskiej Ekostraży.
Miesięczny koszt utrzymania to 17 tys. zł. I są to pieniądze przeznaczone wyłącznie na jedzenie – podkreśla Szakowska.
Do tego dochodzi jeszcze koszt leczenia. Organizacja prosi o finansowe wsparcie. W internecie prowadzona jest zbiórka pieniędzy dla jeży.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS