A A+ A++

Wcale nie jest łatwo wybrać świeżą i zdrową rybę nad morzem. Z licznie dostępnych w każdej smażalni ryb, przede wszystkim warto postawić na dorsza!

Ryby są chudym, zdrowym źródłem białka – a tłuste gatunki, takie jak łosoś, tuńczyk i sardynki – dostarczają zdrowych dla serca i mózgu tłuszczów omega-3. Powinno się je jeść dwa razy w tygodniu.

Czytaj także:  Psy potrafią wytropić nosicieli koronawirusa

Redakcja radia zet przygotowała listę ryb, na które warto zdecydować się, bo są najzdrowsze. Pod uwagę zostały wzięte cenne składniki odżywcze, oraz czy dane gatunki są odpowiednio hodowane i łowione. Na pierwszym miejscu znalazł się dorsz. Jest zdrowy i świeży, za sprawą tego że często wybierany przez turystów. Warto również zamówić łososia, pstrąga tęczowego, tuńczyka białego i ostrygi.

Czytaj także:  Nie będzie kwadratowej czekolady Milki!

Nie wszystkie wskazane w liście ryby pływają w Morzu Bałtyckim, dlatego też nie wszystkie kupisz w smażalni ryb. W każdej jednak znajdziesz pysznego dorsza!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNowy Sącz: czy tutaj musi dojść do tragedii? Wystarczy większa woda
Następny artykułJak zagęścić włosy? Pomocne mogą się okazać proste i wypróbowane sposoby