A A+ A++

Regionalne przedsiębiorstwo Qzko robi sery według dawnych przepisów. W najbliższą niedzielę w Ochli pokaże wszystkim chętnym, jak przygotować ser podpuszczkowy bundz z ziołami.

Warsztaty kulinarne w Muzeum Etnograficznym w zielonogórskiej odbywają się cyklicznie. Następne odbędą się już w najbliższą niedzielę, 31 lipca. Gwiazdą dnia będzie podpuszczkowy ser typu bundz z ziołami. Przepisem na niego podzieli się Marcin Wojnowski z lokalnego przedsiębiorstwa Qzko. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przy okazji porozmawiać i zasięgnąć wiedzy na temat innych serów kozich i krowich.

Wydarzenie organizują Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego i Twój Zielony Targ. Warsztaty odbędą się w Chatce Chotków o godz. 10.00, 11.30 i 13.00. Udział jest darmowy, ale miejsca ograniczone. Wcześniej należy zapisać pod tym adresem.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPowiatową koszulkę kupisz w Visit Nowa Sól 
Następny artykułKontrola na bełchatowskim targowisku – znaleziono nielegalny towar