Regionalne przedsiębiorstwo Qzko robi sery według dawnych przepisów. W najbliższą niedzielę w Ochli pokaże wszystkim chętnym, jak przygotować ser podpuszczkowy bundz z ziołami.
Warsztaty kulinarne w Muzeum Etnograficznym w zielonogórskiej odbywają się cyklicznie. Następne odbędą się już w najbliższą niedzielę, 31 lipca. Gwiazdą dnia będzie podpuszczkowy ser typu bundz z ziołami. Przepisem na niego podzieli się Marcin Wojnowski z lokalnego przedsiębiorstwa Qzko. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przy okazji porozmawiać i zasięgnąć wiedzy na temat innych serów kozich i krowich.
Wydarzenie organizują Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego i Twój Zielony Targ. Warsztaty odbędą się w Chatce Chotków o godz. 10.00, 11.30 i 13.00. Udział jest darmowy, ale miejsca ograniczone. Wcześniej należy zapisać pod tym adresem.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS