A A+ A++

Aby zaspokoić zapotrzebowanie milionów ludzi z całego świata wycina się kolejne lasy, by w ich miejscu powstały nowe plantacje awokado. Tym sposobem niszczone są siedliska zwierząt, gleba poddawana jest procesowi erozji. Stosowana jest ogromna ilość pestycydów, które co prawda nie wnikają w awokado, ale przedostają się do gleby, powietrza i wody, wpływając negatywnie na stan zdrowia rolników i okolicznych mieszkańców, także zwierząt i roślin.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPoznań: Palownica na Starym Rynku zmieniła lokalizację. Archeolodzy się przenoszą
Następny artykułAwans Molgo i Martona