A A+ A++

O czym musisz pamiętać, kupując wędlinę?

Gdy jednak po świętach wciąż pozostanie ci wędlina, nie wyrzucaj jej. Jeżeli szynka nie zmieniła koloru, nie pachnie kwaśno, nie ma śliskiej lub klejącej skórki – możesz śmiało ją zjeść.

Najlepszym i zarazem najbezpieczniejszym rozwiązaniem będzie przyrządzenie dania na ciepło. W tym celu najpierw umyj kawałek szynki lub kiełbasę, a następnie możesz je pokroić i usmażyć, upiec czy ugotować w bulionie z dodatkiem ziół.

Do czego można wykorzystać świąteczne szynki, salami, kiełbasy?

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZielona alejka wkrótce zakwitnie
Następny artykułRuszają konsultacje dotyczące opracowania Planu Zrównoważonej Mobilności dla Miejskiego Obszaru Funkcjonalnego Wrocławia