Przepis na proste, szybkie i bardzo efektowne jajka faszerowane awokado. Aby farsz nie był mdły, należy dodać nieco soku z cytryny i sporo pieprzu. Jajka faszerowane awokado to pyszna przystawka na wielkanocny stół.
- 5 jajek
- 1 awokado
- 2-3 łyżki majonezu
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól i pieprz
- listki pietruszki do ozdoby
- Jajka gotujemy na twardo, gdy wystygną, obieramy i przekrawamy na pół.
- Wydrążamy żółtka i część białka, uważając by nie naruszyć struktury jajka.
- Wydrążone części jajek rozdrabniamy, solimy i mieszamy z majonezem.
- Wydrążamy miąższ z awokado, skrapiamy z cytryną, rozdrabniamy i mieszamy z masą jajeczną.
- Masą napełniamy połówki jajek, ozdabiamy każde z nich listkiem pietruszki i podajemy.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS