A A+ A++

Dziś, w niedzielę 25 lipca w Lubajnach odbyło się II Mazurskie Pieczenie Chleba w Lubajnach. Rozstrzygnięto także I etap Ogólnopolskiego Konkursu Bitwa Regionów.

Po mszy św. kościele w Lubajnach odbył się m.in. pokaz Pierwszego pułku Ułanów Krechowieckich im. płk. Bolesława Mościckiego oraz finał I etapu Konkursu Kulinarnego Bitwa Regionów 2021.

I miejsce w konkursie kulinarnym za Dzyndzałki z wędzoną sielawą i kaszą w Świętojańskim wianku z sezonowych jadalnych ziół w dwóch sosach  zdobyło Koło Gospodyń Wiejskich w Durągu, które będzie reprezentowało województwo warmińsko-mazurskie na ogólnopolskim finale.

Miejsce II za potrawę o nazwie Babie uszy wygrało Koło Gospodyń Wiejskich Sedranki.

Miejsce III za potrawę Gulasz z sarny marynowany w czerwonym winie z nutą rozmarynu i gorzkiej czekolady zdobyli „Przyjaciele zimnej wody”.

Wszystkim zwycięzcom i wyróżnionym Gratulujemy!

Relacja z wręczenia nagród oraz pokaz pułku Ułanów dostępna jest na fanpagu Gminy Ostróda.

Źródło: Gmina Ostróda, foto: Gmina Ostróda, Koło Gospodyń Wiejskich „Luba” w Lubajnach

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDrugi najlepszy wynik Kaminiarza
Następny artykułUtrudnienia na DK-19 w Siemiatyczach