A A+ A++



Główny Inspektorat Sanitarny wycofał ze sprzedaży partię sosu czosnkowego. Powód? W jednej z nich wykryto gluten, pomimo, że produkt był oznaczony jako bezglutenowy.

Po kontroli Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, stwierdzono niezgodność w zakresie zawartości glutenu w w jednej partii sosu czosnkowego oznakowanym jako produkt bezglutenowy.

Jego spożycie przez osoby uczulone na gluten może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej.

Firma Roleski powiadomiła swoich odbiorców o konieczności wycofania z obrotu kwestionowanej partii produktu.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofywania prowadzony przez producenta.

GIS zaleca, by osoby uczulone na gluten nie spożywały produktu z tej partii.

Zobacz również:

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKraków zajął drugie miejsce w rankingu najlepszych miast do życia w Polsce
Następny artykułListkiewicz: wśród powołanych brakuje mi Adriana Mierzejewskiego