A A+ A++

1 marca 2024 r. w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół im. Wł. Łokietka w Lubaszczu uczniowie z klasy III a przystąpili do próbnego egzaminu zawodowego z części praktycznej. Zadanie egzaminacyjne dotyczyło wykonania zgodnie z recepturą dwóch zestawów potraw składających się z: makaronu ze szpinakiem i kurczakiem oraz deseru gruszkowego z sosem waniliowym. Ocenie podlegało wykonanie ww. potraw, a także  sposób ich wyporcjowania oraz wyekspediowania. Na wykonanie zadania było 120 minut. Uczniowie na początku egzaminu byli bardzo zestresowani, jednak z minuty na minutę widać było ich niezwykłe umiejętności i pasję do wykonywanego zawodu. Po zakończeniu wszyscy jednogłośnie przyznali, że „nie taki diabeł straszny jak go malują”.

Materiał: Zespół Szkół im. Władysława Łokietka w Lubaszczu

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWybory samorządowe 2024. Lista kandydatów do rady miasta Opola. Kto walczy o mandat radnego z listy PiS, KO, Konfederacji, czy Trzeciej Drogi?
Następny artykułФіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною «підтримкою війни в Україні»