1 marca 2024 r. w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół im. Wł. Łokietka w Lubaszczu uczniowie z klasy III a przystąpili do próbnego egzaminu zawodowego z części praktycznej. Zadanie egzaminacyjne dotyczyło wykonania zgodnie z recepturą dwóch zestawów potraw składających się z: makaronu ze szpinakiem i kurczakiem oraz deseru gruszkowego z sosem waniliowym. Ocenie podlegało wykonanie ww. potraw, a także sposób ich wyporcjowania oraz wyekspediowania. Na wykonanie zadania było 120 minut. Uczniowie na początku egzaminu byli bardzo zestresowani, jednak z minuty na minutę widać było ich niezwykłe umiejętności i pasję do wykonywanego zawodu. Po zakończeniu wszyscy jednogłośnie przyznali, że „nie taki diabeł straszny jak go malują”.
Materiał: Zespół Szkół im. Władysława Łokietka w Lubaszczu
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS