A A+ A++

Składniki:

2 – 3 cebule

2 ząbki czosnku

ok. 1 cm kawałek imbiru

3 łyżki oleju rzepakowego

po szczypcie ostrej papryki, curry, kuminu i kurkumy

puszka pomidorów krojonych

100 ml wywaru jarzynowego

sok z połowy cytryny

500 g filetów z dorsza

kilka gałązek posiekanej kolendry lub pietruszki

sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cebule i czosnek obieramy, siekamy. Imbir obieramy, ścieramy na tarce o małych oczkach. Olej rozgrzewamy na głębszej patelni lub w rondlu, szklimy cebulę i czosnek. Dodajemy imbir oraz ostrą paprykę, curry, kumin i kurkumę, mieszamy, smażymy 2 minuty. Dodajemy pomidory z puszki, bulion i połowę soku z cytryny, posypujemy solą i pieprzem, dusimy 5 minut. Układamy filety z dorsza, przykrywamy, dusimy 5 minut, dorsza odwracamy i dusimy kolejne 5 min. Skrapiamy pozostałym sokiem z cytryny, przyprawiamy. Przed podaniem osypujemy kolendrą lub pietruszką.

Smacznego!



Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKatarzyna Figura i jej szalone nakrycia głowy. My jesteśmy zachwyceni!
Następny artykułCzy starcza nam pieniędzy na pomaganie?