A A+ A++

Trzech panów – Olivier Paul-Morandini, właściciel szanowanej winiarni Fuori Mondo, razem z Yannickiem Alléno, wybitnym francuskim restauratorem i kucharzem, który zdobył kilka gwiazdek Michelina, oraz z Paolem Carli, właścicielem kopalni marmuru Henraux – wpadło na niezwykły pomysł. Skoro w starożytności i potem wino dojrzewało w ceramicznych lub glinianych amforach, dlaczego nie pójść krok dalej i nie kazać mu leżakować w marmurze? Co wymyślili, wprowadzili w życie i właśnie trafia na rynek wino Fuori Marmo 2019 Cabernet Sauvignon – trunek absolutnie niezwykły.

Wino w amforze z marmuru, etykieta z bawełnianego papieru

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWielkie hamowanie fotowoltaiki w Polsce. Na co powinni uważać prosumenci, żeby nie ponosić strat?
Następny artykułDagmara Piasecka Ramos. Menedżerka do zadań specjalnych