Trzech panów – Olivier Paul-Morandini, właściciel szanowanej winiarni Fuori Mondo, razem z Yannickiem Alléno, wybitnym francuskim restauratorem i kucharzem, który zdobył kilka gwiazdek Michelina, oraz z Paolem Carli, właścicielem kopalni marmuru Henraux – wpadło na niezwykły pomysł. Skoro w starożytności i potem wino dojrzewało w ceramicznych lub glinianych amforach, dlaczego nie pójść krok dalej i nie kazać mu leżakować w marmurze? Co wymyślili, wprowadzili w życie i właśnie trafia na rynek wino Fuori Marmo 2019 Cabernet Sauvignon – trunek absolutnie niezwykły.
Wino w amforze z marmuru, etykieta z bawełnianego papieru
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS