Zasady projektowania kuchni w myśl trójkąta roboczego mają na celu stworzenie w pełni funkcjonalnej przestrzeni, która ułatwi życie i podniesie komfort jej codziennego użytkowania. W tym pomieszczeniu ergonomia liczy się bardziej niż gdziekolwiek indziej. Usytuowanie trzech kluczowych urządzeń AGD – lodówki, zlewu i kuchenki – jest bardzo ważne i jednocześnie proste. Minimalna odległość między każdym z nich powinna wynosić 120 cm. W poszczególnych konfiguracjach stosuje różne przedziały, np. między lodówką a zlewozmywakiem oraz zlewozmywakiem a kuchenką maksymalna odległość to zwykle 210 cm, z kolei między lodówką a kuchenką nawet 270 cm. Ważne, aby wziąć pod uwagę całkowitą powierzchnię pomieszczenia. Jeśli jest stosunkowo mała, odległość między zlewem a kuchenką może wynosić 90 cm i nadal będzie spełniać zasady funkcjonalnej kuchni.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS