A A+ A++

Zasady projektowania kuchni w myśl trójkąta roboczego mają na celu stworzenie w pełni funkcjonalnej przestrzeni, która ułatwi życie i podniesie komfort jej codziennego użytkowania. W tym pomieszczeniu ergonomia liczy się bardziej niż gdziekolwiek indziej. Usytuowanie trzech kluczowych urządzeń AGD – lodówki, zlewu i kuchenki – jest bardzo ważne i jednocześnie proste. Minimalna odległość między każdym z nich powinna wynosić 120 cm. W poszczególnych konfiguracjach stosuje różne przedziały, np. między lodówką a zlewozmywakiem oraz zlewozmywakiem a kuchenką maksymalna odległość to zwykle 210 cm, z kolei między lodówką a kuchenką nawet 270 cm. Ważne, aby wziąć pod uwagę całkowitą powierzchnię pomieszczenia. Jeśli jest stosunkowo mała, odległość między zlewem a kuchenką może wynosić 90 cm i nadal będzie spełniać zasady funkcjonalnej kuchni.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTYLKO U NAS. Nowa przewodnicząca KRS o słowach premiera
Następny artykułCecylia Malik i Siostry Rzeki świętują najdłuższy dzień w roku nad Wisłą. Razem z Ukrainkami