A A+ A++

Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, polecamy nasz przepis. Ciasto jest wyjątkowo smaczne, a śliwki akurat są na rynku na topie.

Składniki:

1 szklanka oleju

5 jajek

2 szklanki mąki

0,5 szklanki mąki ziemniaczanej

1 szklanka cukru

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

1 kg dojrzałych śliwek

Z białek od jajek ubijamy pianę. Do niej powoli dodajemy cukier, żółtka, olej, proszek do pieczenia i mąkę.

Wykładamy na blachę. Na wierzch dodajemy przekrojone na pół i pozbawione pestek śliwki. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok. 40 min.

Po wyciągnięciu z piekarnika można ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułW pierwszy weekend września – 5 i 6 łodzian czeka mnóstwo atrakcji za złotówkę, a może i za darmo
Następny artykułPięć oesów Kasperczyka, dwa Wróblewskiego