A A+ A++

W niedzielę (7 lipca) bydgoski Frymark po raz pierwszy zorganizowano na zapleczu dawnego “Rywala”. Zdania na temat nowego miejsca ą podzielone.

Bydgoski Frymark organizowany jest w naszym mieście już od ponad dziesięciu lat. Stworzyli go Katarzyna Fik (Świat Bab) i Piotr Jarecki (Gospodarstwo Ekologiczne Malinowy Chruśniak), którzy wpadli na pomysł zorganizowania bazaru ekologicznego, łączącego lokalnych producentów rolnych z poszukującymi zdrowej żywności mieszkańcami miasta.

Ta propozycja znalazła odzew zarówno wśród rolników i konsumentów. – Scementowało to wieś z miastem, tworząc miejsce o niepowtarzalnym klimacie, które stało się wzorem do naśladowania dla wielu innych takich imprez w Polsce. Idea była prosta – sprawić by ekologiczne produkty dla konsumenta w mieście były dostępne przez cały rok, a nie tylko okazjonalnie na dużych festiwalach, rolnikom zaś dać możliwość zamiany ekologicznego hobby na źródło stałego utrzymania – mówią twórcy Frymarku.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKruk wraca do życia
Następny artykułЯк зміниться політичний ландшафт Великої Британії?