A A+ A++

Analizę zamówień przeprowadził Uber Eats. Wynika z niej, że najchętniej Polacy zamawiają burgera z serem i najczęściej domawiają do niego frytki. Na drugim miejscu jest kebab – z baraniną lub kurczakiem. Na podium wskoczył także pad thai. Co ciekawe, nie maleje zainteresowanie kuchnią roślinną, w pierwszej dziesiątce zamówień znalazł się Vegan Pastrami – podaje portal wiadomoscihandlowe.pl, który cytuje zestawienie Uber Eats.

Z analizy komentarzy wynika, że Polacy nie są roszczeniowi. Tylko 6 proc. zamówień zawiera specjalne życzenia. Na przykład użytkownicy z Irlandii zmieniają skład prawie co czwartego dania. Szwedzi modyfikują 14 proc. zamówień, zaś w Hiszpanii prawie co dziesiątą potrawę.

Jeśli już usuwamy jakiś składnik z potrawy, najczęściej jest to cebula. Na drugim miejscu jest zaś pomidor, którego pozbywamy się dwa razy rzadziej. Często pozbywamy się także kolendry. Rezygnujemy z surówki oraz szynki. Choć lubimy kuchnię azjatycką, to nie w jej pikantnej odsłonie. Dominują dania średnio ostre.

Zobacz: Restauracje podnoszą ceny. Prezes Sfinksa obserwuje wzrosty nawet o 10 proc.

Nie jesteśmy roszczeniowi, ale i niespecjalnie grzeczni. Polacy – jak wynika z zestawienia – co prawda pozdrawiają oraz doceniają jakość i smak dań, ale nie za często używają zwrotów “proszę” i “dziękuję”. Uber Eats znalazł je w 7 proc. analizowanych zamówień. Tymczasem np. w Wielkiej Brytanii i Irlandii ponad połowa użytkowników pamięta o zwrotach grzecznościowych.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułApple iMac 2020 – za dodatkową pamięć RAM płać jak za zboże
Następny artykułMłoda obiecująca zawodniczka #VolleyWrocław kontuzjowana