A A+ A++

Do przygotowanie bąbelkowej herbaty potrzebne nam będą kulki z tapioki. Tapioka to skrobia, którą pozyskuje się z manioku. Jest bezglutenowa. W czasie gotowania kulki tapioki pęcznieją, robią się przezroczyste i mają konsystencję gumowatej galaretki. Perełki wchłaniają smaki i aromaty z otoczenia, a nawet absorbują kolory. Dlatego też przed ich wykorzystaniem można namoczyć je w dowolnym syropie lub soku, by stały się czerwone, różowe czy żółte.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPrzekazanie samochodu dla Domu Pomocy Społecznej w Żyrzynie
Następny artykułVI Festiwal Piosenki Patriotycznej