Paulina Michalak
Nietypowy bigos, bo zamiast kapusty, dodajemy cukinię. Pyszny pomysł na letni obiad z dodatkiem kiełbasy i pomidorów. Przepis poleca Paulina, autorka bloga “zGotowana Paula”.
Oceń jako pierwszy:
zGotowana Paula
Aromatyczny bigos z cukinii. Przepis blogerki
Składniki
- 2-3 cukinie – starte na dużych oczkach
- 1 cebula – pokrojona w kostkę
- 2 ząbki czosnku – przecisnąć przez praskę
- 2 pomidory – sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę
- 1 duża marchewka – zetrzeć na tarce o dużych oczkach
- po pół czerwonej i żółtej papryki – pokrojone w szerokie paski
- 1 puszka pomidorów
- 2 pętka kiełbasy – pokroić w kostkę
- sól, pieprz i cukier do smaku
Przepis
- Podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać kiełbasę i sparzone pomidory.
- Następnie dodać marchewkę – smażyć przez chwilę. Później dodać paprykę, pomidory w puszce i dolać wody. Dusić całość do miękkości warzyw.
- Gdy papryka będzie miękka, wyjąć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę i wrzucić z powrotem.
- Na końcu dodać cukinię i gotować do miękkości. Doprawić do smaku.
Aromatyczny bigos z cukinii. Przepis blogerki
Podziel się opinią
Bądź z nami na bieżąco
na Instagramie
👍Lubię to!
na Facebooku
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
-
Wykorzystaj ziemniaki z obiadu. Omlet po serbsku według przepisu z 1913 r.
-
Chinkali z mięsem wieprzowym. Smak Gruzji
-
Jajko zapiekane w bekonie. Na dobry początek dnia
-
Pulpety w białym sosie. Tanie i smaczne
-
Kotlety pożarskie. Klasyka na obiad
-
Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową
-
Jajko zapiekane w bekonie. Na dobry początek dnia
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kajzerki zapiekane z jajkiem. Pomysł na pyszne śniadanie
-
Pasta jajeczna. Hit na śniadanie
-
Placuszki na pobudkę. Pokochasz poranki
-
Chołodziec na kwaśnym mleku. Chłodnik z sokiem z ogórków kiszonych
-
Pomidory faszerowane mięsem mielonym
-
Placek owsiany
-
Racuchy z jabłkami i peperonata z oliwkami
-
Kotlety z wędzonego tofu
-
Sałatka z ryżem, wędzonym kurczakiem i ananasem
-
Paluchy drożdżowe. Przepyszny dodatek do kremowych zup
-
Irlandzki sposób na gulasz. Mięsny obiad dla całej rodziny
-
Duszona pieczeń wołowa według przepisu z 1913 r.
-
Kurczak w sosie orzechowym. Błyskawiczny i pyszny obiad
-
Pulpety w sosie marchewkowo-koperkowym, ryż i czerwona kapusta
-
Maczanka krakowska. Robiła furorę wieki przed hamburgerami
-
Rozgrzewający gulasz z wołowiny i warzyw
Zobacz więcej: Cebula
-
Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej
-
Lubelskie cebularze. Regionalny przysmak
-
Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę
-
Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i aromatyczna
-
Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik
-
Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i pełna smaku
Zobacz więcej: Cukinia
-
Sałatka z kuskusem i cukinią. Możesz spakować do pracy
-
Zapiekanka z cukinii, suszonych pomidorów i czerstwego pieczywa
-
Krem z cukinii z bryndzą. Przepyszna zupa z sezonowych składników
-
Zapiekanka z cukinii. Smaczna, szybka i lekka
-
Spaghetti z cukinią. Pomysł na jesienny obiad w 15 minut
-
Makaron z cukinii z sosem pomidorowym. Nie pójdzie w boczki
Zobacz więcej: Papryka
-
Papryki faszerowane mięsem drobiowym, fasolą i kukurydzą
-
Masło czosnkowe – masło z grillowanym czosnkiem i papryką
-
Papryka pieczona faszerowana cielęciną, kuskusem i ziołami
-
Ryż z mięsem mielonym i warzywami
-
Pieczone żeberka według Ewy Wachowicz. Palce lizać
-
Aromatyczne papryczki w oliwie. Przekąska w śródziemnomorskim stylu
-
Zapiekane ravioli. Obiad we włoskim stylu
-
Krem z pieczonych pomidorów z czosnkiem i karmelizowaną cebulą
-
Pomidorowo-bazyliowe serniczki z cukinią
-
Sos paprykowo-pomidorowy z pietruszką
-
Sos pomidorowy do pizzy
-
Domowy przecier pomidorowy. Jak go zrobić?
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS