A A+ A++

Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania (ang. „European Day of Healthy Food and Cooking”) został zainicjowany w 2007 roku przez Komisarza Unii Europejskiej i Euro- Toques- organizację zrzeszającą szefów kuchni. Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia wśród najmłodszych (i nie tylko), dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków, informowanie o konsekwencjach złej diety.

W Zespole Szkół im. Władysława Łokietka w Lubaszczu tego dnia przygotowano akcję informacyjną w formie gazetki na holu szkolnym, a uczniowie, kształcący się w zawodzie kucharz z klasy IIa  pod opieką Pani Margarety Machnik-Król, przygotowali zdrowe przekąski, którymi przyszli kucharze pochwalili się i poczęstowali swoje koleżanki i kolegów oraz pracowników szkoły.

Zachęcamy do dbania o siebie i przygotowywanie własnych zdrowych posiłków. Pamiętajcie o właściwym śniadaniu!!!

Agnieszka Andrzejewska – Zespół Szkół w Lubaszczu

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNietypowy problem Dziurskiej. Nabawiła się go… podczas snu!
Następny artykułGeneral Mills, purveyor of genetically modified processed junk food cereals, pulls ads from Twitter following Musk takeover