A A+ A++

Jeśli zrobiliśmy większą ilość pierogów, możemy je zamrozić albo w wersji surowej, albo już po ugotowaniu. Aby to zrobić, najlepiej przygotować płaską tacę. Surowe pierogi wystarczy rozłożyć na niej tak, by nie dotykały się nawzajem. Wstawiamy je do zamrażarki, a po wstępnym zamrożeniu przekładamy do woreczka lub pojemnika. Dzięki temu nie zlepią się już nawet, jeśli będą się stykać. Pierogi ugotowane należy z kolei wystudzić i skropić olejem. Następnie również układamy je na tacy i mrozimy, by potem przełożyć je do pojemnika lub woreczka. Takie danie z pewnością przyda się na czarną godzinę, kiedy nie będziemy dysponować czasem na ugotowanie porządnego obiadu albo nagle najdzie nas ochota na domowe pierogi.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDwa dni kwesty TPZŁ dało 55 tysięcy zł
Następny artykułDynia – królowa jesieni. Poznaj jej odmiany i naucz się wykorzystać każdą część!