Noże kuchenne to podstawa w każdej kuchni, tej profesjonalnej i tej domowej. Na co zwrócić uwagę przy wyborze swojego zestawu?
Komplet noży kuchennych na lata
Noże kuchenne powinny posiadać szereg sprawdzonych cech. Przede wszystkim należy zwrócić uwagę na ostrość noża. W trakcie krojenia warzyw czy mięsa ostrze powinno przy minimalnym wysiłku gładko kroić produkt. Drugim koniecznym warunkiem jest wytrzymałość rękojeści i ostrza. Nóż wykorzystywany w kuchni do różnych czynności, powinien być odporny na odkształcenia oraz uderzenia. Ważne jest też bezpieczeństwo i komfort użytkowania. Możliwość mycia noży w zmywarce jest teraz także ważnym wyznacznikiem wyboru.
Ostre noże do gotowania z przyjemnością
Spośród mnóstwa zestawów noży do kuchni, najwiekszą estymą cieszą się noże japońskie. Są doskonałą propozycją zarówno dla zawodowego szefa kuchni jaki i dla amatorów dążących do perfekcji. Nóż kuchenny musi odznaczać się perfekcją i solidnością wykonania. Dlatego od ponad 10 lat oferujemy noże pochodzące z japońskich manufaktur, wykonane przez mistrzów rzemiosła. Z Japonii pochodzą także takie produkty jak osełki czy akcesoria do kuchni.
Nóż szefa kuchni, wykuty ze stali nierdzewnej, pozwoli Ci wnieść swoją kuchnię na wyższy poziom. W poniższej kategorii znajdziesz noże charakteryzujące się unikatowym designem i dbałością o ogromną wygodę pracy. Dostępne w szerokiej gamie kolorystycznej, pozwolą Ci znaleźć nóż dla siebie.
Nóż szefa kuchni – który do jakiej pracy?
W zależności od tego, czy szukasz noża do filetowania, czy też do szybkiego krojenia owoców i jarzyn, podsuwamy Ci zupełnie różne propozycje. Prezentujemy zestawy noży specjalnie do przygotowywania sushi. W ofercie mamy także nóż Santoku, najbardziej uniwersalny z kuchennych noży. Sama nazwa oznacza po japońsku „trzy cnoty”, dzięki radzeniu sobie z mięsem, rybami oraz warzywami. Zamierzony efekt uzyskasz, krojąc w kostkę, siekając czy po prostu tnąc. W sprzedaży jest także japoński nóż Gyuto, tzw. nóż szefa kuchni, pierwotnie używany przy krojeniu wołowiny. Swoje zastosowanie znajduje w siekaniu, cięciu oraz operowaniu końcówką noża, dzięki czemu tworzysz w kuchni bez ograniczeń.
Wybór noży kuchennych – czym się kierować?
Zawsze boerz pod uwagę swoje potrzeby. Warto pamiętać, że dobre noże kuchenne to inwestycja na lata. Dlatego lepiej odłożyć większą kwotę i cieszyć się ostrze o doskonałej jakości. Nasze noże mają gwarancję wykonania japońskich sztukmistrzów. To noże, które pozwolą Ci rozwijać swoją pasję.
Krzesło drewniane vs. metalowe. Poznaj zalety i wady tych mebli
Krzesła do jadalni powinny być dobrane ze szczególną ostrożnością. Najczęściej mają one służyć latami, a jednocześnie…
Panele laminowane do kuchni jak dobrać?
Kuchnia jest pomieszczeniem szczególnym, które ma specjalne wymagania aranżacyjne, co nie znaczy, że trzeba się twardo trzymać…
Podłoga winylowa – co powinieneś o nich wiedzieć?
Wybór materiału na nawierzchnię podłogi może wielu osobom nastręczać sporo trudności. Rynek oferuje bowiem wiele wariantów,…
Maszyna do mycia podłóg – trafna inwestycja, czy niepotrzebny gadżet?
Żyjemy w czasach, w których maszyny do mycia podłóg są wciąż uważane za niezbyt potrzebny gadżet. Owszem, inaczej ocenia się…
Kiedy i jakie kontenery na gruz warto zamówić?
Planujesz remont, a może po prostu masz dużo gruzu, który chcesz wywieźć? Wtedy zapewne będą potrzebne Ci kontenery na gruz,…
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS