A A+ A++

Kolejny raz Urząd Miasta w Chorzowie wraz z Fundacją Wolne Miejsce obchodzi Światowy Dzień Walki z Głodem w jedyny słuszny sposób – karmiąc potrzebujących. To dlatego w sobotę, 16 października, na chorzowskim rynku stanął gar na 500 porcji żuru. – Nasi wolontariusze gotują zupę już od świtu. Wolną sobotę mają, mogliby zrobić wszystko, a przyszli do nas – mówi Mikołaj Rykowski, prezes fundacji.

Światowy Dzień Walki z Głodem. 500 porcji żuru w Chorzowie

Wolontariusze zużyli 300 litrów zakwasu, 15 kg ziemniaków, 5 kg cebuli, 5 kg marchwi, 15 kg kiełbasy, 5 kg boczku oraz przyprawy, żeby ugotować wielki gar żuru. Będzie go można spróbować od godz. 14. Zupa jest przygotowana głównie dla osób potrzebujących, ale zaproszeni są wszyscy mieszkańcy.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł16. października. Dziś obchodzimy m.in. Dzień Papieża Jana Pawła II
Następny artykułMKS Ustroń wygrywa w II lidze