A A+ A++

Na szybko i na ciepło. To są dwie zasady posiłków, które przygotowuję i jadam w okresie jesienno-zimowym. Szczególną uwagę przykładam do wyższej temperatury dań przygotowywanych na kolację. Dlatego często na moim stole goszczą zupy-kremy. Nie obciążają układu pokarmowego, szybko się trawią, a do tego przyjemnie rozgrzewają po powrocie do domu. Ich gotowanie nie zajmuje dużo czasu, a dodatek różnego rodzaju przypraw sprawia, że za każdym razem podobnie wyglądająca zupa może smakować zupełnie inaczej. Spróbujcie zatem mojego pomysłu na krem pomidorowo-marchewkowy 🙂

Sposób przygotowania:

Pomidory sparzyłam wrzątkiem. Pozostałe warzywa umyłam, obrałam i pokroiłam w kostkę. W garnku rozgrzałam masło klarowane, dodałam cebulę, bardzo drobno pokrojony czosnek i podsmażyłam. Dodałam pozostałe warzywa, dolałam wody, przyprawiłam i gotowałam do miękkości. Zupę zblendowałam na krem i udekorowałam świeżą bazylią.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWygrana Lecha w Płocku!
Następny artykułTEST: Plecak Thule Crossover 2