Na szybko i na ciepło. To są dwie zasady posiłków, które przygotowuję i jadam w okresie jesienno-zimowym. Szczególną uwagę przykładam do wyższej temperatury dań przygotowywanych na kolację. Dlatego często na moim stole goszczą zupy-kremy. Nie obciążają układu pokarmowego, szybko się trawią, a do tego przyjemnie rozgrzewają po powrocie do domu. Ich gotowanie nie zajmuje dużo czasu, a dodatek różnego rodzaju przypraw sprawia, że za każdym razem podobnie wyglądająca zupa może smakować zupełnie inaczej. Spróbujcie zatem mojego pomysłu na krem pomidorowo-marchewkowy 🙂
Sposób przygotowania:
Pomidory sparzyłam wrzątkiem. Pozostałe warzywa umyłam, obrałam i pokroiłam w kostkę. W garnku rozgrzałam masło klarowane, dodałam cebulę, bardzo drobno pokrojony czosnek i podsmażyłam. Dodałam pozostałe warzywa, dolałam wody, przyprawiłam i gotowałam do miękkości. Zupę zblendowałam na krem i udekorowałam świeżą bazylią.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS