Dzisiaj podzielę się z Wami moim małym sekretem! Jest to jeden z najlepszych przykładów na to, że bezmleczne odpowiedniki serników potrafią narobić sporo zamieszania w pobudzaniu apetytu i to nie tylko u osób wykluczających nabiał ze swojej diety. Gwarantuję, że tarta z przepisu wniesie mnóstwo słońca (i smaku!) do Waszych domów. Nie ma co przedłużać – do dzieła! 🙂
Sposób przygotowania:
Spód:
Masło z nerkowców zblendowałam z namoczonymi daktylami. Powstałą masę wymieszałam ze suchymi składnikami. Naczynie do tarty wyłożyłam przygotowanym spodem.
Masa:
Kaszę ugotowałam na mleku roślinnym, dodałam miód i sok z cytryny. Całość blendowałam do momentu, aż masa zaczęła przypominać masę serową. Przygotowaną masę wyłożyłam na spód ciasta.
Polewa:
Zmiksowałam mango z marakują i musem polałam tartę. Do przygotowania polewy można jednak wykorzystać dowolne owoce.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS