A A+ A++

Dzisiaj podzielę się z Wami moim małym sekretem! Jest to jeden z najlepszych przykładów na to, że bezmleczne odpowiedniki serników potrafią narobić sporo zamieszania w pobudzaniu apetytu i to nie tylko u osób wykluczających nabiał ze swojej diety. Gwarantuję, że tarta z przepisu wniesie mnóstwo słońca (i smaku!) do Waszych domów. Nie ma co przedłużać – do dzieła! 🙂

Sposób przygotowania:

Spód:

Masło z nerkowców zblendowałam z namoczonymi daktylami. Powstałą masę wymieszałam ze suchymi składnikami. Naczynie do tarty wyłożyłam przygotowanym spodem.

Masa:

Kaszę ugotowałam na mleku roślinnym, dodałam miód i sok z cytryny. Całość blendowałam do momentu, aż masa zaczęła przypominać masę serową. Przygotowaną masę wyłożyłam na spód ciasta.

Polewa:

Zmiksowałam mango z marakują i musem polałam tartę. Do przygotowania polewy można jednak wykorzystać dowolne owoce.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTrump do Erdogana: nie bądź głupcem!
Następny artykułDay dies four days after suffering head injuries in Conwell fight