A A+ A++

1. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać smalec i wszystko razem posiekać nożem. Następnie dodać cukier i cukier waniliowy i jajko – zagnieść ciasto.

2. Dodać żurawinę i jeszcze chwilę zagniatać. Z ciasta zrobić kulę i owinąć folią spożywczą i umieścić na pół godziny w lodówce.

3. W tym czasie nagrzać piekarnik do 180 st C.

4. Zimne ciasto podzielić na pół i z każdego zrobić rulon o średnicy ok 4-5 cm.

5. Z rulonu odcinać nożem ciasteczka na szerokość ok. 1 cm. Ciasteczka lekko spłaszczyć ręką i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

6. Piec 18-20 minut, aż się zrumienią. Po wyjęciu z piekarnika przełożyć na kratkę, aby ostygły.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMercedes stanął w ogniu. Pozostał z niego jedynie spalony wrak [ZDJĘCIA]
Następny artykułWielkopolska: 58 nowych zakażeń koronawirusem!