Cebula – wszechstronne warzywo w naszej kuchni
Cebula to popularne warzywo, które chętnie wykorzystujemy w kuchni. Ma w niej wiele zastosowań. Jej wyrazisty smak świetnie komponuje się z mięsem czy sałatkami. Trudno wyobrazić sobie bez niej zupy czy wiele przetworów. Dobrze smakuje surowa, smażona i duszona.
Najpopularniejszą odmianą cebuli – ze względu na swoją uniwersalność – jest cebula żółta, którą można dodać do niemal każdego dania. Dosyć często sięgamy również po łagodniejszą w smaku cebulę czerwoną. Dzięki swojemu wyrazistemu kolorowi stanowi prawdziwą ozdobę wielu dań, w tym przede wszystkim surówek i sałatek. Swoich zwolennikówma też cebula biała, nazywana inaczej czosnkową. Ma łagodny smak, jednak bardzo szybko się rozgotowuje.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS