A A+ A++



Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed spożyciem mąki z ciecierzycy. W produkcie znaleziono białka soi, których spożycie u osób uczulonych może spowodować reakcję alergiczną.

GIS informuje, że w produkcie zbadanym przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono obecność białka soi.

Na etykiecie nie umieszczono jednak odpowiedniej informacji dotyczącej obecności tego składnika alergennego. Spożycie produktu przez osoby z alergią na białka soi może wywołać u nich reakcję alergiczną.

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt: Mąka z ziarna ciecierzycy, 1 kg

Numer partii/ Data minimalnej trwałości: 25.02.2024

Producent: Naturalnie zdrowe, Barbara Bućko, ul. Matejki 4, 05-420 Józefów

Firma Naturalnie Zdrowe, Barbara Bućko poinformowała swoich odbiorców i rozpoczęła procedurę wycofywania ww. produktu. Państwowa Inspekcja Sanitarna prowadzi dalsze postępowanie wyjaśniające w tej sprawie.

Zalecenia dla konsumentów: Osoby z alergią na białko soi nie powinny spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.

Zobacz również:

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPolacy nie chcą budować mniejszych domów?
Następny artykułRobert Więckiewicz jako polski premier. Jest finał serialu “Zwycięzca”