A A+ A++

Zaproponuję kilka przepisów w azjatyckim klimacie, w których wykorzystuję składniki House of Asia

Dorsz w panko ze szpinakiem

4 porcje
Czas: 45 minut
Poziom trudności: 1
Poziom ostrości: 1

Składniki:
200 g Panierki panko House of Asia
2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki
50 ml Mleczka koksowego 16–18 % Kara
15 g Pasty miso House of Asia
600 g filetu z dorsza
2 jajka
100 g maki pszennej
200 g liści szpinaku
10 pomidorków cherry przekrojonych na pół
500 ml oleju
Pieprz czarny do smaku
Szczypta cukru

Przygotowanie:
1. Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem.
2. Rybę obtocz w mące, roztrzepanym jajku i w panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.
3. Na drugiej patelni, na oleju podsmaż pastę z czosnku, dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną rybą.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułCzęstochowskie Informacje.: [POLECAMY KSIĄŻKĘ] Wiosenne propozycje dla kobiet. Sprawdź co dziś polecamy.
Następny artykułWypełnianie wniosków o płatności obszarowe