Białka oddziel od żółtek. Ubij je mikserem ze szczyptą soli, aż staną się sztywne, a następnie dosypuj po trochę cukru, nadal miksując. Kiedy piana stanie się lśniąca i gładka, wlewaj po jednym żółtku, nie przerywając miksowania. Gdy dodasz ostatnie żółtko, odłóż mikser i przez sitko przesiej do masy mąkę wraz proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszaj łyżką. Wylej ciasto na blaszkę o wymiarach 28 x 42 cm wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175oC na około 10–12 minut (do suchego patyczka). Na blacie rozłóż ściereczkę kuchenną i wyjmij na nią ciasto od razu po upieczeniu tak, aby papier do pieczenia, który był na spodzie, znajdował się u góry. Delikatnie zdejmij papier, a potem szybko zwiń ciasto w rulon wzdłuż dłuższego boku i pozostaw do wystygnięcia.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS