Skrzydełka (kilogram) oczyszczamy, myjemy, osuszamy, a następnie nacieramy mąką (3-4 łyżki) wymieszaną z solą, pieprzem i suszoną papryką (po pół łyżeczki). Zrumieniamy je z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni, pod koniec dodając pokrojoną w kostkę paprykę zieloną i czerwoną cebulę, posiekany czosnek (3-4 ząbki) oraz imbir (2 łyżki). Podsmażamy kilka minut, przekładamy do głębszego naczynia, zalewamy mleczkiem kokosowym (szklanka), dokładamy świeżo startą skórkę z cytryny (łyżka), dolewamy sos sojowy (2 łyżki), doprawiamy kurkumą, a w razie potrzeby także solą. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 30-40 minut.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS