A A+ A++

Skrzydełka (kilogram) oczyszczamy, myjemy, osuszamy, a następnie nacieramy mąką (3-4 łyżki) wymieszaną z solą, pieprzem i suszoną papryką (po pół łyżeczki). Zrumieniamy je z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni, pod koniec dodając pokrojoną w kostkę paprykę zieloną i czerwoną cebulę, posiekany czosnek (3-4 ząbki) oraz imbir (2 łyżki). Podsmażamy kilka minut, przekładamy do głębszego naczynia, zalewamy mleczkiem kokosowym (szklanka), dokładamy świeżo startą skórkę z cytryny (łyżka), dolewamy sos sojowy (2 łyżki), doprawiamy kurkumą, a w razie potrzeby także solą. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 30-40 minut.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułProkuratura kończy postępowanie w sprawie fałszowania podpisów w ratuszu w Dobrym Mieście
Następny artykułKrynka: wyjątkowy dzień w przedszkolu