A A+ A++

Pracownicy PAN-u przekazują młodzieży wiedzę o żywności. Ta może się przydać uczniom w życiu codziennym, ale także być początkiem naukowej kariery. Wszystko w ramach projektu EIT Food Science Class

Idea przedsięwzięcia jest prosta: młodzież wciela się w rolę naukowców i bada żywność. Uczy się, skąd pochodzą produkty, które trafiają na sklepowe półki, a później lądują na naszym talerzu. Uczniowie analizują ich wartość odżywczą, poznają metody przetwarzania żywności, prowadzą badania na temat popularnych produktów wśród swoich rówieśników, a na końcu pracują nad kampanią, w której przekazują w przystępny sposób wyniki swoich obserwacji.

Na tym polega projekt Food Science Class realizowany przez Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN. Rozmawiamy o nim z Justyną Banasiak, koordynatorką projektu Food Science Class z ramienia Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł​Żagle 2022. Żeglarskie święto w Szczecinie
Następny artykułSyn Homelandera będzie miał dużą rolę w 4. sezonie The Boys