A A+ A++

Pałki z kurczaka zalać 2,5 l zimnej wody, dodać sól, ziele angielskie i liść laurowy i gotować ok. 30 minut. W tym czasie warzywa umyć i pokroić, dodać do gotującego się mięsa. W tym momencie wsypać również zieloną soczewicę. Zupę mieszać co jakiś czas. Kiedy soczewica jest już prawie miękka, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zanim ugotują się ziemniaki, obrać cebulę i czosnek, posiekać i podsmażyć je na złoto na oleju. Dodać cebulę z czosnkiem do zupy. Kiedy ziemniaki są już miękkie, dodać przecier pomidorowy, kurkumę pieprz oraz ostrą paprykę. Podawać gorącą z pajdą chleba.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł“Gigafabryka” Tesli nie w Polsce. Elon Musk ujawnia plany na przyszłość
Następny artykułMAE: prognozy spowolnienia wzrostu globalnego popytu na ropę naftową