A A+ A++

Najczęściej leczo robi się ze składników, które zostały w lodówce. My postanowiliśmy zrobić je ze składników, które kupiliśmy specjalnie w tym celu. Okazało się, że najdroższe było nie mięso, ale warzywa.

Fot. Warszawa w Pigułce

Co prawda garnek wyszedł dość duży (mieści się w nim 3l), ale cena za niego również była wysoka.

Nie jest to ani e-commerce ani osiedlowy sklep, a popularny dyskont. Aby nie mącić, wyszczególniliśmy składniki, które były użyte. Użyliśmy kiełbasy szlachetnej, cukinii, papryki, pomidorów i skrobi do zagęszczenia. Całość kosztowała 106,86 i nawet bez mąki to nieco ponad 100 zł.

Co ciekawe najdroższe w zestawieniu były pomidory. Za 1,2 kg zapłaciliśmy 30,54. Sporo wydaliśmy też na paprykę. Za 1,15 kg zapłacić trzeba było 23,07 zł. Co ciekawe nie jest to najdroższa cena za paprykę, bo ta bije rekordy i w detalu dochodzi niekiedy do 35 zł za kg. Cena za kilogram również jest na paragonie.

Fot. Warszawa w Pigułce

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKolejne gole Karola Czubaka w 1. lidze [WIDEO]
Następny artykułВступ до НАТО убезпечить не Україну, а Європу, – Піонтковський