Najczęściej leczo robi się ze składników, które zostały w lodówce. My postanowiliśmy zrobić je ze składników, które kupiliśmy specjalnie w tym celu. Okazało się, że najdroższe było nie mięso, ale warzywa.
Co prawda garnek wyszedł dość duży (mieści się w nim 3l), ale cena za niego również była wysoka.
Nie jest to ani e-commerce ani osiedlowy sklep, a popularny dyskont. Aby nie mącić, wyszczególniliśmy składniki, które były użyte. Użyliśmy kiełbasy szlachetnej, cukinii, papryki, pomidorów i skrobi do zagęszczenia. Całość kosztowała 106,86 i nawet bez mąki to nieco ponad 100 zł.
Co ciekawe najdroższe w zestawieniu były pomidory. Za 1,2 kg zapłaciliśmy 30,54. Sporo wydaliśmy też na paprykę. Za 1,15 kg zapłacić trzeba było 23,07 zł. Co ciekawe nie jest to najdroższa cena za paprykę, bo ta bije rekordy i w detalu dochodzi niekiedy do 35 zł za kg. Cena za kilogram również jest na paragonie.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS