A A+ A++

Masło rozgrzać, wrzucić cebulę, zeszklić i wystudzić. Dodać do mięsa cebulę, ryż, jajko, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę.

Formować płaskie zrazy, obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany olej, smażyć z każdej strony na rumiano. Podlać rosołem z kostki i dusić około 5 minut pod przykryciem. Kilka łyżek rosołu ze zrazów przełożyć do miseczki, wlać śmietanę, sok z cytryny i wymieszać. Wlać do zrazów i dusić kolejne 5 minut, mieszając co jakiś czas.

Podawać z buraczkami, kluskami lub dowolnymi dodatkami.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPierwsze dwa przypadki zakażeń w powiecie kościerskim
Następny artykułPrezydent Ciechanowa składa skargę na postanowienie Komisarza Wyborczego