A A+ A++

Menu jest urozmaicone, ale ja zdecydowałem się na klasyki domowej kuchni. Codziennie dostępny jest inny zestaw składający się z zupy i drugiego dania (16 zł). Mnie trafił się świetny krupnik, bardzo gęsty i sycący, oraz pyszne pulpety w sosie koperkowym z ziemniakami i surówką. Zdecydowanie warto było wydać te pieniądze, bo nie tylko pojadłem pod korek, ale do tego bardzo domowo i smacznie.

Lokale Kielce. Jedzenie zamówione w Trzcina Bistro. Pulpety w sosie koperkowym z ziemniakami i surówką fot. Michał Skoczek

Nie jadłem sam, zamówiliśmy więc zupę cebulową, kremową i słodkawo-pikantną, do której dołączono żółty ser i grzanki (8 zł/400 ml) oraz przepyszne sprężyste kluski śląskie z gulaszem (16 zł), do których domówiliśmy świetną surówkę z pora (4,5 zł).

Bardzo dobry był kotlet schabowy (10,3 zł), do którego wzięliśmy ziemniaki z wody (3,5 zł). Wprawdzie panierka nie chrupała, ale liczyłem się z tym, zamawiając jedzenie na dowóz. Nie mam więc pretensji. Tym bardziej że mięso było soczyste i dobrze doprawione. Podobnie jak w filecie z kurczaka (9,3 zł), soczystym i grubym. Do fileta zamówiliśmy też ziemniaki z wody i dodatkowo surówkę z marchewki z porem (4,5 zł).

Lokale Kielce. Jedzenie zamówione w Trzcina Bistro. Filet z dorszaLokale Kielce. Jedzenie zamówione w Trzcina Bistro. Filet z dorsza fot. Michał Skoczek

Jeśli ktoś woli zjeść lżej, to polecam pyszny grillowany filet z dorsza (10,8 zł). Pasują do niego idealnie ugotowany ryż (3,5 zł) i surówka (4,5 zł).

Za wszystko zapłaciliśmy 94,9 zł (w tym 6 zł za opakowania). Niedużo, biorąc pod uwagę wielkość porcji i smak potraw. Warto podkreślić, że jedzenie przyjechało gorące, doskonale zapakowane. Krótko mówiąc: jeśli szukacie kuchni prostej i smacznej, domowych smaków i dużych porcji w niewygórowanej cenie, to Trzcina Bistro spełnia te kryteria. Polecam i zachęcam, by zamówienia składać bezpośrednio przez telefon lub stronę www Trzciny. Ominiemy w ten sposób pośredników, dzięki czemu lokal więcej zarobi.

Trzcina Bistro, Kielce, ul. Studencka (budynek B Politechniki Świętokrzyskiej). Czynne od poniedziałku do piątku, dostawy w godzinach 10.30–16. Płatność gotówką i kartą.

* W internecie znany jako Żorż Ponimirski. Ojciec założyciel i pomysłodawca bloga Street Food Polska. Gastroseksualny wielbiciel fast i street foodów.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSzpital dla pacjentów z Covid 19 ruszy w grudniu
Następny artykuł160. rocznica urodzin Paderewskiego